Activiteiten tijdens de zomer

Tijdens de zomermaanden zijn er verschillende uitstappen die plaatsvinden in de prachtige streek van Diksmuide. Neem deel aan leuke activiteiten en kom tot rust tijdens een avondwandeling, geniet van een ontspannen boottochtje of ga een kijkje naar Floating Dreams aan de Ijzertoren. Mogelijkheden genoeg om de Westhoek op een fantastische manier te ontdekken.

Hieronder vindt u een overzicht van onze activiteiten:

Exclusieve avondwandeling door de Ijzer- en Handzamevallei

De Ijzer en Handzame vallei beschikt over een groot gebied met heel wat troeven van ongeveer 4000 ha, dat zich uitstrekt aan de Franse grens via Diksmuide tot Handzame. Je kan er terecht in charmante dorpjes met de typische hoeve- en streekproducten, en opzoek gaan naar getuigen en herdenkinssites van de Eerste Wereldoorlog. 

Wanneer? Elke dinsdag in juli en augustus

Fluistervaren en broekwandelen in de Blankaart

Vaar mee met de fluisterboot en geniet van een exclusieve excursie, langs de rietkragen en door de watergangen. Deze boottocht is zorgt voor een unieke en bijna puur poëtische ervaring.

Wanneer? Elke woensdag en vrijdag in juli en augustus 

Floating Dreams aan de Ijzertoren

Floating Dreams is een kunstproject rond vrede en staat voor witte kinderbeelden die de site rond de IJzertoren zullen bevolken. Elk beeld staat voor één conflict in de wereld , een ballon bij elk beeld staat symbool voor een oorlogvrij bestaan. Ontdek de witte kinderbeelden aan de Ijzertoren en geniet van de creatieve toets van Kunstenaar Kamagurka die hij op elk beeld heeft nagelaten.

Wanneer? Dagelijks in juli en augustus 

Wenst u meer informatie?

Vraag het ons, we helpen u graag verder!