De IJzertoren, het historisch pareltje van Diksmuide

Een vredesmonument op Diksmuidse bodem

Aan de oever van de stroom de IJzer staat ons Belgisch monument, ons erfgoed, ons symbool voor een historisch tijdperk in de wereldse geschiedenis. Als u de Ijzertoren een bezoekje brengt neem uw tijd om de monumentale voet even van dichtbij te bekijken. Op de vier zijden van de toren staat geschreven: Nooit meer Oorlog, Plus jamais de Guerre, No more War, Nie wieder Krieg en symboliseert de vier partijen die heldhaftig streden aan het Westelijk front tijdens de Eerste Wereldoorlog. Een kippenvel momentje waar u even stil van wordt.

Het beklijvende verhaal van oorlog en vrede

In de IJzertoren brengt het ‘Museum aan de IJzer’ 22 verdiepingen lang het beklijvende verhaal van de Belgisch-Duitse confrontatie tijdens de Eerste wereldoorlog en de Vlaamse ontvoogding, zonder de vredesgedachte uit het oog te verliezen. 

Tijdens de herfst en de winter (januari, februari, maart, oktober, november en december) kan u het museum elke werkdag bezoeken van 9u00 tot 17u00. In het weekend en op feestdagen van 10u00 tot 17u00. In de lente en de zomer (april, mei, juni, juli, augustus en september) blijft het museum elke werkdag, weekend en feestdag een uurtje langer open.

Lees de folder van Museum aan de IJzer voor extra informatie.

The best view comes after the hardest climb

Ontziet u de 22 verdiepingen of moet u even bekomen van de taferelen? Neem het van ons aan, het is de tocht meer dan waard. Na de inspanning kan u vanuit de panoramazaal of vanop het dakterras genieten van een prachtig panorama over de hele frontstreek. 84 meter hoog boven de ‘Vlaamse Velden’ een uitzicht van Nieuwpoort tot Passendale, van Ieper tot Poperinge, van De Panne tot Veurne.

Bed and breakfast Beaujardin is op 10 minuutjes rijden gelegen van deze geschiedkundige trekpleister. Een must see voor jong en oud! 

Wilt u na deze historische uitstap nog een korte pitstop doen om in de landelijke omgeving van Diksmuide te genieten van lokale en artisanaal bereide streekproductjes, een beestig leuk moment of een toffe buitenactiviteit? In nog geen 5 minuutjes rijden staat u op ’t Land van Vlierbos.  Zeker een bezoekje waard