De abdijavonden in juli en augustus ’19 van Abdijmuzeum ten Duinen in Koksijde

Zes sfeervolle muzikale woensdagen

Op 17, 24, 31 juli en 7, 14, 21 augustus galmt er een streepje muziek door de abdijsite. Het terras van museumcafé De Gasterie van Abdijmuseum Ten Duinen wordt omgetoverd tot een klein openlucht concert terrein. Nippend van het huisbier ‘St.-Idesbald, luistert u naar gezellige live-bands en sfeermuziek. Laat die zomeravonden maar komen!

We geven alvast een sneakpeak van de line-up
Abdijavonden in juli

17 juli gaan de Abdijavonden in Koksijde van start met Trio Spanjers, Dijsseldonk & Planteijdt. Drie passende stemmen brengen een combinatie van eigen werk samen met nauwkeurig geselecteerde covers. Bob Dylan, Bobby Charles, Dr. John en eigen werk worden gebracht op piano, gitaren, accordeon en mandoline.

Het tweede optreden, woensdagavond 24 juli,  is voor Tiny Legs Tim. In een solo-optreden brengt hij zijn nieuwe album ‘Elswhere Bound’. Een samensmelting van blues, soul, rumba, americana en een tikkeltje Neil Young.

Ook Klein Komitee komt, op 31 juli, naar de Abijavonden van het museumcafé De Gasterie. Denk hierbij aan folkpop met een punkverleden, ‘Oostensch’ en een vleugje Ennio Morricone. 

Abdijavonden in augustus

Malahide bijt de spits af. 7 augustus brengt dit muzikaal ensemble een gevarieerd repertoire van Ierse en Schotse muziek in combinatie met swingjazz en bal-folknummers. Traditionele instrumenten zoals viool, accordeon, banjo, bouzouki, mandoline worden bovengehaald. Een veelzijdige avond gegarandeerd!

Meertalige gezelligheid vindt u in de live-muziek van De Poldercowboys. 14 augustus komen zij het café van Abdijmuseum ten Duinen in lichterlaaie zetten met een mix van Engelstalige, Frans- en Nederlandstalige liedjes: folk, country, chanson en kleinkunst staan op het menu.

Een avond dansend, swingend en vol energie doorbrengen kan op 21 augustus. De band EmBRUN komt naar de Abdijavonden in Koksijde. Traditioneel getinte muziek met eigentijdse, vaak progressieve klanken en ritmes. 

De concerten gaan steeds door op een woensdagavond in het café De Gasterie van het Abdijmuseum Ten Duinen in Koksijde (regio Oostduinkerke) van 19:30 tot 22:00 en zijn gratis.

Waar? Museumcafé De Gasterie van Abdijmuseum Ten Duinen, Koninklijke Prinslaan 2 8670 Koksijde
Wanneer? Juli 2019: 17, 24 & 31 en augustus 2019: 7, 14 & 21
Hoe laat? 19.30u – 22u