De klokkenluiders van Nieuwpoort

Start met een muzikale wandeling

Verblijft u deze zomer in regio Nieuwpoort en op zoek naar een leuke avondactiviteit? De klokkenluiders van Nieuwpoort verstoppen zich niet hoog in hun toren, maar nemen u mee op een ludieke muzikale wandeling waar ze u in geuren en kleuren Nieuwpoortse verhalen vertellen. 

Waar? Vissersmonument, Kaai in Nieuwpoort
Wanneer? Elke woensdag in juli, augustus en september
Hoe laat? 19u – 20u

Sluit af met een ultiem beiaardconcert

Aanvullend op de gezellige wandeling langs de kaai volgt het beiaardconcert. De stadsbeiaardier of een gastbeiaardier verwent het Marktpein van een uniek live concert. Laat de benen rusten en geniet met een drankje van dit spektakel.

Elke woensdag in juli, augustus en september gaat de wandeling door van 19u tot 20u. Verzamelen voor vertrek is aan het Vissersmonument op de Kaai. Het beiaardconcert in Nieuwpoort sluit steeds aan op de wandeling, elke woensdag van 20u tot 21u aan de Beiaardtoren op het Marktplein.

Waar? Beiaardtoren, Marktplein in Nieuwpoort
Wanneer? Elke woensdag in juli, augustus en september
Hoe laat? 20u – 21u

Of liever een trapje hoger?

Wil u alles iets meer in detail kunnen bekijken? Trotseer de trappen van de beiaard om de Nieuwpoortse beiaardier aan het werk te zien. Het binnenste van de klokkentoren, een prachtig uitzicht over Nieuwpoort en een ultiem live concert, dat is genieten!

Het beiaardbezoek gaat elke vrijdag in juli, augustus en september door van 10u tot 11u30. Verzamelen voor vertrek aan de dienst Toerisme Nieuwpoort-Stad, Marktplein 7. Het is gratis, maar vooraf inschrijven via Toerisme Nieuwpoort is vereist.

Waar? Dienst Toerisme Nieuwpoort-Stad, Marktplein 7
Wanneer? Elke vrijdag in juli, augustus en september
Hoe laat? 10u – 11.30u